MARK LOMBARDI – KONSTEN SOM SKAKADE FBI

Under hösten 2013 så visades den här dokumentären på K special på SVT. En konstnär som har kartlagt den globala finansvärlden med kopplingar till USA och terrorattackerna.

Strax efter 11 september kontaktas Whitneymuseet i New York av den federala polisen. FBI begär att få granska ett verk av konstnären Mark Lombardi. Kort därefter försvinner teckningen från museets utställning.

Ett par månader tidigare hade Lombardi hittats död i sin ateljé. Med en blyertspenna och ett stort ark papper hade konstnären skapat ett intrikat mönster av linjer och bågar för att illustrera sambanden mellan familjen bin Ladin och den amerikanska storfinansen. Hur kunde Mark Lombardi ha kunskap om detta? Och var hans död verkligen självmord? 

DOK-Mark-Lombardi_01

Det finns inga separata händelser i denna globala värld, utan allt är sammankopplat. Det finns ingen annan räddning för folken i den här världen än ett uppvaknande i jordens alla hörn. Dagens imperialistiska världsordning innebär att den rika världen exploaterar de fattiga ländernas naturresurser och billiga arbetskraft. Genom krig och ockupation försöker de rika länderna att upprätthålla denna utsugning och underordning. Vi kommer aldrig att stödja dessa krig. Vi stödjer folk som kämpar för sina länders frihet och rätt att gå sin egen väg.

Den kommande uppgörelsen kommer – även om den äventyrar våra folks öden – att vara ett utmärkt tillfälle för oss att leda världen mot ljuset såsom den enda motkraften, om vi bara kan ta tillvara på denna möjlighet. Och jag tvivlar inte på att Nya Partiet skulle kunna uppfylla sin historiska roll som en pionjär för den fria världen och resa sig till sin naturliga plats, på toppen av mänskligheten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s