ÄNNU EN MAN FRIAD FÖR VÅLDTÄKT

Efter en date blir en kvinna blir våldsamt våldtagen. Hon skriker nej tills hon blir hes, mannen täcker för hennes mun och näsa så att hon inte kan andas, han slår henne och våldtar henne både analt och oralt. Rätten anser att det är bevisat att mannen tvingat sig till sex med våld.

Men.

Rätten anser inte att det är bevisat att mannen haft uppsåt att tvinga sig till sex med våld. Detta eftersom mannen tydligen brukar tvinga till sig sex med våld med kvinnor som säger nej, och därför tolkar en kvinna som säger nej och blir spänd i kroppen som att kvinnan vill bli ”tagen med våld”.* Detta bedömer rätten som en helt rimlig ursäkt för att han inte ska bli dömd för våldtäkt.

Om rätten tillämpar en sådan bedömningsgrund väcks frågan: Finns det något alls en kvinna kan göra för att få rättvisa skipad efter en våldtäkt? Som Amat Levin konstaterar; nu är inte ens ett nej ett nej längre i rätten. Ett nej har förvandlats till ett ja. Och då går våldtäktsoffer helt rättslösa.

Som liten lärde jag mig tidigt att polisen skulle man lita på, att de fanns för att hjälpa en i alla möjliga (eller snarare omöjliga) situationer. Jag lärde mig att man skulle ringa 90 000 (det var tider det) och begära polisen om något hände när man var ensam hemma, och så vidare. Jag minns även att man blev tillsagd på dagis att man skulle söka sig till de uniformerade om man gått vilse under utflykten eftersom dessa då skulle hjälpa en tillrätta. Det kändes bra att veta att det fanns en sådan god kraft i samhället; det gav en känsla av trygghet.

Det är inte rimligt att vi har ett rättssystem som betraktar män som idioter vilka saknar grundläggande förmåga till kommunikation. Vi kan inte ha ett rättsväsende som styrs av en sådan människosyn.

Männens makt i samhället skyddas via staten och vilar ytterst på dess våldsorgan, såsom polis, militär, domstolar och fängelser, idag kompletterade med ett växande inslag av privata vaktbolag. Den legitimeras via ideologisk propaganda, där TV och ett alltmerkommersialiserat och likriktat mediaflöde spelar en allt viktigare roll i överhetens strävan att hålla kvinnorna i okunskap och passivitet. Till verkställare och försvarare av sin folkfientliga politik har kapitalägarna en armé av hjälpredor i samhällets improduktiva överbyggnad.

dd395-Pigs-site

Dags att slå tillbaka! De privilegieradea och deras armé av hjälpredor, fruktar en omvandling. Kvinnorna har inget annat att förlora än sina bojor. Men en hel värld att vinna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s