SANNINGEN OM SVERIGEDEMOKRATERNA

Nytt studiehäfte som granskar SD:s historia, rötter och reaktionära politik.

studiehafte-sanningen-om-SD

“Innan invandringen var Sverige ett enda blont lyckorike enligt Jimmie Åkesson. I sitt tal målar han med breda penseldrag och per-albinska plagiat upp denna saltkråkeidyll. Ett etniskt homogent Sverige med blonda sommarbarn och där Farbror Melkers rågblonda och ständigt leende dotter Malin får sköta hemmet och barnen. Ett Sverige där hjulen snurrar obehindrat för de svenska företagen och arbetsmarknaden är stilla och harmonisk som en insjö en sommarkväll. Strejker, klasskamp, och påtvingad föräldraledighet för pappor lyser med sin frånvaro, i det sverigedemokratiska lyckorike som aldrig har funnits annat än som ett socialkonservativt fantasifoster.

Men målgruppen är tydlig. Åkesson försöker vinna poänger på den folkhemsnostalgi, som inte minst socialdemokratin ständigt underblåser. De försöker profitera på den folkliga ilskan mot det samhälle som det nyliberala systemskiftet skapat och på minnet, framför allt hos en äldre generation, om en tid då de många hade det bättre än nu.

För vår del intresserar vi oss för arbetarväljarna. Som utgör ungefär häften av SD:s väljarkår. Hur får vi dessa arbetare att förstå att det inte är invandrarna som utgör problemet i dagens Sverige, utan kapitalismen? Det ställer krav på svenska arbetare. Sparka uppåt, inte nedåt! Men det ställer också krav på invandrade arbetare. Uppträd som arbetare, inte som invandrare. Det som är viktigt är det gemensamma intresset.”

Reklamfilm puff

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s