BILDT, REGERINGEN, OBAMA PÅ LIKA OHÅLLBART HÄRNADSTÅG SOM KARL XII

Bildt, regeringen, EU och Obama är ute och härjar i trakterna kring Poltava i ett lika ohållbart anfall som Karl den Tolftes, som fortsatte framryckningen trots att underhållslinjen bakåt var avklippt.

karl-xii-bildt-poltava3_0

Runt om i Ukraina brinner gator brinner av tusentals EU-positiva demonstranter som protesterar mot regimen. Demonstrationerna är de största sedan den orange revolutionen för nio år sedan. Högst delaktiga är det nationalistiska partiet Svoboda, som har intagit byggnaden för Kievs lagstiftande församling och uppger att de tillsvidare kommer stanna där, rapporterar TT-Interfax. Det nazistiska partiet Svoboda har nära kopplingar till det svenska nazistiska partiet Svenskarnas parti, i våras deltog till exempel Svoboda på Vision Europa som Svenskarnas parti arrangerade.

Vad tycker då vår utrikesminister om det hela? Han kommunicerar som bekant främst via sin Twitter och där kan man läsa följande:

namnlös

Han postar också en bild på de massiva protesterna och twittrar:

namnlös

Carl Bildt är uppenbarligen djupt imponerad av demonstranterna i Ukraina. Det handlar inte bara om det moraliska haveriet att överallt annars attackera nynazism och främlingsfientlighet, men i Ukraina öppet stödja Europas värsta nynazistiska stormtrupper sedan Andra världskriget. Det är ytterst sällan sådant händer i vår tid. Vi trodde att den nazistiska praxisen att invadera andra stater upphört i och med FN:s bildande och FN-stadgan 1945.

Det faktum att 110.000 demokratiska väljare röstade för att Obama omedelbart skall ställas inför riksrätt (Kesha Rogers huvudbudskap) i primärvalet i Texas i tisdags, visar att den amerikanska politiken plötsligt kan ändras och då hänger dagens Karl XII-wannabees i luften. Att dessutom bullra om ekonomiska sanktioner mot Ryssland är som Glaziev antytt ohållbart, när USA och Västeuropa sitter på en finansbubbla som Ryssland, och ännu mer deras allierade i Kina, kan punktera och därmed utlösa den övermogna STORA västliga finanskollapsen.

Än mindre kan det bankrutta EU hålla det bankrutta Ukraina under armarna ekonomiskt. De ekonomiska villkoren EU och USA nu börjar påtvinga Ukraina kommer bara öka kaoset och driva på den fragmentering av Ukraina som ger de värsta krigshökarna i brittiska imperiet och Obamaadministrationen möjlighet att stärka de nazistiska stormtrupperna så att oroligheterna kan spridas vidare in i Ryssland, Centralasien och Kina. I varje tillspetsning av dessa förvecklingar kommer domedagen av ett kärnvapenkrig att vara hotfullt nära.

Den hållbara utvägen ur denna existenskris för mänskligheten är att engagera Ryssland i lösningen för Ukraina. Den som inte kan förhandla och finna utvägar till fördel för alla nationer, måste ändra sig eller flytta på sig. Det gäller Bildt, ministrar i regeringen och oppositionens talesmän för att Sverige skall bidra till fred.

Sedan kan bara krigsrisken slutgiltigt undanröjas genom en bankdelning som som sätter spekulanterna i konkurs och tar bort dessa finanscentras globala makt att topprida världen. Därefter måste fredskrafterna stärkas genom gigantiska samarbetsprojekt mellan nationerna för att utveckla hela världen inklusive de närmaste delarna av rymden.

Just nu flyger vi faktiskt blint genom solsystemet, genom denna täta förekomst av asteroider, utan att veta när nästa kollision kommer. Vi har inte gjort de ansträngningar vi kunde gjort för att få igång en vetenskapssatsning genom att bygga ut Nasa för att samarbeta med andra länder, samarbeta med Ryssland, samarbeta med Kina, för att ge mänsklighet full kapacitet att ta hand om dessa hot och försvara hela planeten.

Med tanke på krisen i världsekonomin, skulle rymdutforskning kunna erbjuda unga generationer mycket välbehövda målsättningar, och jag tycker att vi behöver titta mycket längre in i framtiden för att inspirera våra unga med den storslagenheten.

Vi vet självklart också att lugnet som råder i vårt solsystem inte kommer att vara för evigt, och att vi någon gång i en avlägsen framtid (förhoppningsvis först om flera hundra miljoner år) blir tvungna att evakuera Jorden. Den processen börjar vi förbereda redan nu genom att etablera oss i resten av solsystemet och därefter sprida oss vidare ut i resten av vår galax. Det kommer att kräva teknologiska kvantsprång av en dimension vi i nuläget har svårt att föreställa oss. Och på sikt kommer vi nog också att kunna hjälpa livet på traven i många andra solsystem.

Kan man ta sig till Mars, så är det barnsligt lätt att utrota fattigdom och hunger. Och när detta blir verklighet så kommer vi åter att vänja oss vid att målet med våra handlingar inte är omedelbar tillfredsställelse, utan investeringar till våra barn och barnbarn.

Om vi inte gör detta så kommer människan att utplånas. Och om du anser att detta är för stora krav på dig så kan man endast konstatera att du inte tillhör den rena kärna av livskraftiga individer vilka tänker kämpa för sin rätt till liv och frihet, utan du tillhör kanske istället den förslavade, fördömda, massa som är dömd att försvinna ur historien. Det måste vara vår tro att morgondagens män och kvinnor kommer minnas de av idag som kämpade för och garanterade deras överlevnad.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s