LÅT OSS GE GUNILLA LINDBERG SILKESSNÖRET! HON ÄR BARA EN ARROGANT ADMINISTRATÖR SOM SAKNAR FÖRANKRING I SVENSK IDROTTSRÖRELSE

Gunilla_Lindberg

Gunilla Lindberg har bara en meritlista förutom idrottsadministration:

Hon försvarade Juan Antonio Samaranch med en bakgrund i Francos fascistregering och om han inte själv tog direkta mutor så levde han ett liv i lyx och överflöd som erbjöds honom i egenskap av president i Internationella Olympiska kommitten. Detta trots att han lovade rensa upp bland mutkolvarna i kommitten, som merparten var hans närmaste medarbetare, inte hade av lätt insedda skäl särskilt bråttom med. Trots det ansåg Lindeberg honom vara en bra ordförande och kritiserade svenska journalister när man ställde närgångna frågor om mututredningarna. Det hör till saken att Samaranch som tack för stödet sett till att Lindberg avancerat i olympiska administrationen och blev en av vice presidenterna Detta har Lindberg i sin tur beskrivit som att Samaranch ”gjorde det möjligt för kvinnor att vara med i IOK”

Hon har försvarat både att Olympiska spel ges till Kina och Putins Ryssland samt menar att idrotten borde få Nobels fredspris för att man inte är så noga med vem som är OS-värd. Och karaktären på dessa stater väcker inga betänkligheter hos Lindberg, som tydligen anser att idrotten finns i ett slags samhälleligt vakuum. Att det skulle vara dåligt med de mänskliga rättigheterna i Kina och Ryssland försökte hon vifta bort med att det inte vara så bra i USA heller, eller ens i Sverige. Hon lät i Ekot inte mycket bättre än en Putintrogen rysk propagandist. Inte heller var det något problem i IOK, man var som FN, och världen är inte som Sverige, inflytandet från hel- och halvdiktaturer verkade inte ens vara en fråga för henne.

Gunilla Lindbergs senaste är Sveriges stjärncenter Bäckströms dopingprov . Provet togs alltså 4 dagar tidigare och trots att resultaten skall analyseras inom 24 timmar meddelades detta först efter drygt 90 timmar och 2 timmar desinnan svenska landslaget skulle spela final med Kanada. Att detta inverkade på lagets möjligheter till god prestation är uppenbart och hela landslagsuppställningen fick i sista stund ändras. Självklart fanns det fog att i hårda ordalag kritisera IOK för hanteringen. Helt obegripligt är den ursäkt som framställts. Det här förstår inte Gunilla Lindberg och går ut och tycker det är ”typiskt” svenskt att inte kunna ta in att en svensk fälls. Hon kallar anklagelserna från Tre Kronors ledningen för obegripliga. ”De är bara dåliga förlorare” .

Bör vi kanske spola Lindberg?!
För egen del undrar jag vad denna internationella idrottspotentat, som helt tappat samröret med svensk idrott, har för referensram om ”typiskt” svenskt och vad hon menar med ”dåliga förlorare ” samt varför hon inte kommenterar att beskedet lämnades 2 timmar före. F.ö. har Bäckströms ”hemmalag” NHL och internationella ishockeyförbundet reagerat minst lika upprört och kallat IOKs hantering för ”amatörmässig”. Lindberg vräker ur sig något arrogant, men är som vanligt egentligt svar skyldig.

Eskiltunakuriren undrade varför vi har en sådan representant i IOC som numera ”lever sitt eget liv” i olympiska sammanhang och om det inte är dags att rätta till detta förhållande. Jag instämmer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s