VI SÄGER NEJ TILL EU!

Vi skall inte trötta läsarna med att upprepa det vi tjatat om under hela valrörelsen. Låt oss bara helt kort sammanfatta vårt budskap inför EU-valet.

Nya Partiet ställer som alla vet inte upp i EU-valet. Det känns frustrerande i ett val som formligen ropar efter ett rakt vänsteralternativ. Men vi är realister. Som parti har vi ännu inte organisatorisk kraft att framträda som detta alternativ inför ens en bråkdel av alla dem som ropar efter det. Därför väljer vi att koncentrera våra krafter på riksdagsvalet där vi har möjlighet att presentera oss och vår politik inför goda delar av de vänstersinnade arbetarväljarna.

valsedel

Att inte delta i EU-valet kan synas fegt. Men vi deltar inte i val för att tillfredställa oss själva eller för att spela modiga, utan för att bidra till att flytta fram den klassmedvetna arbetarrörelsens positioner, vilket inte görs genom symbolhandlingar.

Detta skall sägas för det första: EU är inte och kommer aldrig att bli någon demokrati. Det så kallade EU-parlamentet är inget parlament i vedertagen bemärkelse, är ingen lagstiftande församling, utan ett tandlöst organ för medbestämmande.

De förnumstiga invänder att EU-parlamentet minsann fått lite mer att medbestämma om, vilket är sant. Men det förändrar inte maktbalansen inom EU. I EU är det Ministerrådet, EU-kommissionen och EU-domstolen som sitter på makten – och bakom dessa icke folkvalda institutioner regerar de europeiska storföretagen och deras lobbyister.

EU-parlamentet är ett låtsasparlament, upprättat för att ge sken av ett folkligt inflytande som är så minimalt att det i praktiken inte finns. Det är skenet som är poängen. Valen till EU-parlamentet skall ge EU demokratisk legitimitet; genom att rösta i bluffvalet skall vi skriva under på att EU-politiken är demokratiskt förankrad.

Genom att inte rösta sänder du det budskap som EU-makten fruktar mest av alla: Jag vill inte veta av EU, jag vill ut ur EU. Därför vägrar jag delta i ert förljugna val.

Så ta en skön sovmorgon 25 maj, åk till landet, njut av solen, gör vad som helst. Men rösta inte. Satsa på att vi som bojkottar EU-valet åter skall vara i majoritet!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s