SOCIAL AKTIVITET OCH FÖREDRAG I HÄGERSTEN

Lördagen den 17 maJ var det dags igen för offentlig aktivitet och föredrag i Stockholm. Den offentliga aktiviteten ägde dock rum en bit utanför stan, närmare bestämt i Midsommarkransen i Hägersten. Aktiviteten påbörjades inne i tunnelbanan där flygblad delades ut till förbipasserande. Därefter ställde man sig på utsidan och fortsatte aktiviteten där. Flera intressanta samtal fördes och bortsett från enstaka provokatörer var responsen god.

Efter detta begav sig medlemmarna till Hemliga trädgården och slöt upp med resten som kommit för att lyssna på föredraget. Efter lite kaffe och prat hälsade nästeschefen alla välkomna och presenterade dagens föredragshållare.

Efter rungande applåder följde en intressant frågestund och föredragshållaren tackade för den här gången.

Personligen hade jag hört detta föredrag vid flera tillfällen innan men jag kände ingen tristess för det när jag begav mig in mot Hemliga trädgården. Nya Partiet har många skickliga föredragshållare som vet hur man presenterar saker på ett intressant sätt, oavsett hur allvarligt eller torftigt ämnet må vara. Att kunna få publiken att skratta vid ett flertal tillfällen, ämnet till trots, är en sån sak som gör att man inte sitter och kollar på klockan var femte minut och längtar till fikapausen. Publiken gavs även möjligheten att ställa frågor när det var klart, vilket bäddar för en meningsskapande process där innehållet inte bara tas in utan även bearbetas så att informationen kan förstås fullt ut. Allt som allt var det en lyckad dag och förutom föredraget var det även kul att träffa både nya och gamla kamrater.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s