AKTIVITETSRAPPORT

Fredag 19 september – Äppelplockarallmänning / fruktförmedling (13.00 – 16.00, samling; Dungen vid Ålidhem C, Umeå)

Tillsammans samlades ett antal aktivister i Ålidhems gemensamma park ”Dungen” för att dra runt i närliggande villaområden och samla in frukt som inte tagits tillvara på. Frukten ställdes sedan ut under ett antal dagar vid Ålidhem C så att de som inte har fruktträd kan ta del av den oberoende av ekonomi.

Söndagen den 12 oktober så samlades Nya Partiets aktivister från Tierp, Mora och Söderhamn för att gemensamt göra en insats för Hofors barn, som i åratal ignorerats av det kommunala bolaget Hoforshus AB. Vid flera tillfällen så har de boende i området bett om att få den minst sagt bedrövliga lekplatsen på Storgatan i Hofors rensad på ogräs samt att få staket och andra fasta installationer reparerade och barnsäkra. Tyvärr så föll det på döva öron.

När Nya Partiet fick reda på dessa missförhållanden så skickade man in en tillståndsansökan till Hoforshus AB för att få reparera och måla staket samt andra delar av lekparks-inredningen samt rensa bort det nästan meterhöga ogräset.Veckorna gick och inget tillstånd eller ens svar gavs. Aktivisterna valde då att ta saken i egna händer. Man införskaffade material såsom färg, virke och leksaker till barnen och åkte till den lokalt omtalade platsen där man träffade några av de boende i området som visade stor tacksamhet och glädje över partiets initiativtagande.

– Vi tycker att det saknas sociala mötesplatser i det offentliga för oss boende som vi själva kan formas efter våra drömmar och visioner, säger en av byggarna.

1907875_878837785484552_6565623278989604945_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s