SANNOLIKT INGA KÄRNEXPLOSIONER I WTC NÄR BYGGNADERNA FÖLL SAMMAN

Som svar på mina frågor om WTC inkom detta i min mailkorg:

Jag tackar för informationen. Den som planterade storyn ville sannolikt elda på det eviga tjatandet om HUR WTC störtade samman för att dölja frågan om VEM som tjänade på det. Som ingenjör trodde jag länge det var stora mängder nanotermit som sänkte WTC. Jag vet samtidigt att frågan om hur WTC störtade samman tar kraft från frågan om varför och vem som tjänade på det, vilket egentligen är av större intresse. Där pekar mycket på Israel.

I de levande generationernas minnen är få datum så fast inpräntande som 11 september. De flesta av oss kommer ihåg den dramatiska tisdagen 2001, då två stora passagerarflygplan störtdök in i World Trade Centers tvillingtorn i New York, i något som mest liknade en surrealistisk filmsekvens; vi minns elden, människorna som hoppade och inte minst ögonblicket när den jättelika byggnaden föll ihop i ett jättemoln av damm.

Nu skall denna artikel inte handla om händelserna 11 september. Istället skall vi i breda penseldrag beskriva 11 septembers betydelse för de åren som följde på attackerna i New York och Washington.

Allt gick i ett huj och enligt färdiga planer. Målmedvetenheten göder de konspirationsteorier som alltid uppstår i samband med spektakulära händelser. Hade måhända CIA eller FBI något med attackerna att göra, om bara genom att se mellan fingrarna på vad ett antal ganska klantiga terroristamatörer höll på med?

Om detta skall vi inte spekulera. För att det inte är nödvändigt. Det avgörande är att George W Bush och hans administration grep det tillfälle som 11 september bjöd dem. Genom att använda tragedin som språngbräda för en omedelbar politisk och militär offensiv.

11 september motiverar inte bara övergrepp på FN-stadga och internationell rätt, som anfallskrig, utan också upphävande av grundläggande rättsliga principer, representerat av koncentrationslägret Guantanamo Bay, av systematisk tortyr och övergrepp mot fångar och av rättslös förföljelse av påstådda terrorister, som här i Sverige genom de rättsvidrigt utvisningarna av egyptierna Ahmed Agiza och Mohammed Alzery. Lägg därtill att kriget mot terrorismen banat väg för rasistiska strömningar och partier, genom det ideologiska ramverkets hets mot islam och muslimer, och den epokgörande betydelsen kan synas fullbordad.

Sverigedemokraternas framgångar är inte bara ett resultat av rasistiska och/eller främlingsfientliga stämningar i Sverige, som enligt vetenskapliga undersökningar tvärtom har minskat, utan också av att islamofobin idag är en integrerad del av den imperialistiska bourgeoisiens ideologi och politik. Kriget mot terrorismen gör islamofobin rumsren långt utanför vit makt-miljöns unkna källarlokaler.

Inga efterhandskonstruktioner kan förminska dramatiken i denna förändring. Kriget i Afghanistan handlar vare sig om flickskolor eller demokrati, utan om imperialistisk makt och dominans. För första gången på nästan tvåhundra år deltar Sverige i ett orättfärdigt imperialistiskt angreppskrig.

Det anmärkningsvärda är den totala uppslutningen bakom kriget. Inte bara sossarna spikade ivrigt på den egna politikens likkista, utan de fick initialt lika ivrig handräckning från vänsterpartisterna. Vänsterpartiets dåvarande ledamot i Försvarsutskottet, Berit Johannesson, hade bara ett tilläggsyrkande till det enhälliga krigsbeslutet. Johannesson ansåg att den svenska truppkontingenten skulle bestå av fler kvinnor.

Bush efterträddes av Barack Obama men Bushdoktrinen lever vidare, om än med vissa skillnader i taktiken, och världens största terroristnation för krig i Afghanistan, stödjer Israels statsterror och hotar med krig på koreanska halvön. Det är dags att alla ärliga människor avslöjar det falska talet om ”krig mot terrorismen” och tar upp kampen mot de stora terroristerna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s